Tento kurz je přístupný pouze po přihlášení.
Himálajská sůl
Himálajská sůl patří mezi nejčistší soli vůbec. Těží se z hloubky himálajského pohoří a díky působení vrstev, které se v něm v průběhu věků usadily, obsahuje tato sůl přes 80 různých minerálů. Pamatuje ještě časy, kdy bylo na místě Himalájí moře, není proto postižena současným znečištěním. Tato sůl se díky své krystalické formě velice dobře vstřebává a tělo snáze vylučuje škodlivé látky. Je bohatá na železo, které jí dodává její typickou narůžovělou barvu. Obsahuje také hořčík, draslík, vápník, sodík a fosfor. Přispívá k regulaci krevního tlaku a zvýšené hladiny cukru v krvi. Obsažené minerály pomáhají předcházet svalovým křečím a zároveň podporují činnost nervové soustavy a zdravý spánek. Naše tělo potřebuje sůl pro správné hospodaření s minerálními látkami a také s vodou. Je nezbytná pro aktivitu buněk – pomáhá s přenosem nervových vzruchů – a ovlivňuje také činnost svalů. Její důležitost si lidské pokolení uvědomuje už od pradávna.